Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua. 
AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Distribuiţi|

Instalare Lunux de pe usb stick

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos
AutorMesaj
eXoKiLLeR
Fondator
eXoKiLLeR


Rank: Fondator
Sex Sex : masculin
Mesaje Mesaje : 192
€uro €uro : 84189
Varsta Varsta : 25
Joburi/Distractii Joburi/Distractii : Couter Strike
Instalare Lunux de pe usb stick Empty
MesajSubiect: Instalare Lunux de pe usb stick Instalare Lunux de pe usb stick Icon_minitimeMar Apr 09, 2013 11:38 am

traducere articol :
Instalarea de pe USB Stick
Această pagină descrie cum să instalaţi Ubuntu prin copierea conţinutului CD-ul de instalare la o unitate USB cum ar fi un memory stick (flash sau unitate) şi a face stick-ul USB sau boot-abil. Acest lucru este la îndemână pentru maşini portabile de genul ultra notebook sau pentru cei care nu au o unitate de CD, dar pot efectua boot de pe un dispozitiv USB de media.

Principalele etape sunt:
Pregătiţi USB stick
Boot-aţi computerul de pe USB stick.
Instalati Ubuntu ca de pe un CD de bootare

Notă: Este foarte recomandat să utilizaţi cea mai recentă versiune de Ubuntu pentru a pregăti stick-ului USB.

Vezi, de asemenea, instrucţiuni pentru memoriile USB din ghidul oficial de instalare.

Verificaţi-vă stick-ul USB.

Boot-area de pe un dispozitiv USB poate fi foarte la îndemână, dar nu există nici o garanţie că ea va lucra cu configuratia calculatorului dumneavoastra şi stick-ul USB. Chiar dacă sunteti în măsură să boot-aţi de pe stick-ului USB de pe un calculator, acest lucru nu înseamnă că acesta va merge si pe celalalt calculator. Puteţi încerca să experimentaţi cu diferite setări în BIOS-ului PC-ului pentru a face sa mearga sticku sub/

Asiguraţi-vă să alegeţi un Memory Stick că este suficient de mare pentru a organiza conţinutul CD-ul de instalare (in jur de 700MB), 1GB este recomandat. Traducere de SYSLINUX, înainte de 3,00 necesită utilizarea unui sistem de fişiere FAT16, care provin de cele mai multe memoriile USB formatate deja. Aceasta este cea mai compatibilă cu sistemul de fişiere, şi este recomandată. Ca versiune de 3,00, de asemenea, FAT32 este susţinută de SYSLINUX.

Introduceti stick-ul USB sau doriţi să folosiţi pentru programul de instalare. Câteva secunde după introducerea în stick-ul USB sau executaţi comanda dmesg sau sudo fdisk-l pentru a găsi numele dispozitivului care a fost atribuit. Restul se referă la instrucţiunile / dev/sdX1, amintiţi-vă să înlocuiţi X cu dispozitivul dumneavoastră de locaţie.

Abordări automate

UNetbootin (GUI-based, fie ca ruleaza de pe Windows sau Linux)

UNetbootin automatizează această sarcină oferind o interfaţă grafică pentru a crea un boot Ubuntu Live unitate USB de la un fişier ISO, si se poate rula atât de pe un sistem de operare Windows sau Linux, sau de pe un LiveCD.

Pe 8.04.1 (Hardy) x386 Desktop Live CD (şi, eventual, altele?), Sunt necesare măsuri suplimentare, după UNetbootin de finalizare:
Ştergere syslinux.cfg stick-ul USB sau de la directorul rădăcină
Redenumiţi isolinux directorul de syslinux, pentru a
Redenumiţi fişierul isolinux.cfg în (acum) syslinux, directorul de la syslinux.cfg

Notă: Cea mai recentă versiune a UNetbootin nu pare sa mai contina alti de configurare după cum s-a observat cu Hardy 8.04.01 (mattisking, 7.19.2008)


LiveUSB (GUI-based, care ruleaza de pe un LiveCD)
S-ar putea să fii interesat de GUI instrument care este în curs de dezvoltare. El automatizează procesul de creare a unui stick USB boot-abil de la un sistem care rulează Ubuntu Live CD. https: / / launchpad.net / LiveUSB - probono

isotostick.sh (de linie de comandă shell script, care ruleaza de la Linux)

Atenţie: Rularea script-urilor de la site-uri web nesigure este un real pericol!


Nu uitaţi să înlocuiţi / dev/sdX1 cu numele partiţiei dvs. USB stick găsit în secţiunea anterioară! Veţi vedea unele mesaje "operaţiunea nu este permisa" sunt erori de script-ul atunci acesta încearcă să copieze legăturile simbolice pentru /dists/stable şi / /dists/unstable. Acest lucru se datorează faptului că sistemele de fişiere FAT16 nu pot sa manipuleze legături simbolice, dar nu va va provoca nici o problemă.

Acum puteţi să boot-ati de pe stick-ul USB şi sa instalaţi Ubuntu, ca si cum aţi fi avut bootat de pe CD-ul bootabil.

Comentariu: Încercarea de a folosi acest Feisty pe o masina pentru a copia un Gutsy (LiveCD) ISO. Script-ul nu va apărea pentru a copia toate folderele. De asemenea, se aşteaptă ca, / usr / bin / syslinux / MBR - care nu este prezent cu syslinux, de la Feisty repos. -- JulesTheMisfit Comentariu: pare să funcţioneze, hardy.iso pe un hardy maşină.

Manual de abordare

Pe scurt Iată ce trebuie să faceţi:
Asiguraţi-a unitate flash USB, utilizând SYSLINUX boot-abil.
Copiaţi conţinutul de Ubuntu CD pe Flash Drive (asiguraţi-vă că includeţi fişiere ascunse / directoare).

Redenumiţi isolinux directorul de la syslinux, iar fişierul isolinux.cfg la syslinux.cfg

doar pentru versiunile vechi de syslinux: Copiaţi fişierele de la unele sub-directoare la directorul rădăcină şi să editaţi un pic syslinux.cfg.
Boot-aţi de la computerul dvs. USB Flash Drive.

doar pentru instalare CD-ul alternativ şi de pre-7,04 versiuni: Creaţi un fake CD-ROM-ul şi mount-a unitate flash pentru a / cdrom Ubuntu în timpul procesului de instalare.

doar pentru instalare CD-ul alternativ şi 8,04 Ubuntu: Vezi un forum posta pe un sistem de fişiere suport problemă.

Asiguraţi-vă stick USB boot-abil cu SYSLINUX

SYSLINUX este un boot-loader-ul care operează în largul MS-DOS/Windows un sistem de fişiere FAT. Cele mai multe provin de pe memorii flash USB cu un sistem de fişiere FAT. Iată cum puteţi să adăugaţi o bootblock SYSLINUX de a stick-ului USB:


Ataşaţi stick-ului USB la computer şi mount-aţi. Acest lucru se poate întâmpla în mod automat. Dacă folosiţi Linux si nu mount-ată automat, obţine, puteţi să mount-aţi utilizând o comandă cum ar fi mount-t vfat / dev/sda1 / mnt. Notă mount (de exemplu, în / mnt în exemplu. Dacă utilizaţi Windows, ar trebui să obţineţi mount-ată automat. (Dacă nu versiunea dvs. de Windows este, probabil, destul de vechi, şi veţi avea nevoie pentru a instala un driver pentru USB Joystick-ul primul. verificarii pagina de pornire a vânzătorului.) Notaţi litera de unitate pe care Windows îl atribuie (de exemplu, F:).

Asiguraţi-stick-ul USB sau boot-abil. Dacă folosiţi Linux şi stick-ului USB este montat la fel ca în exemplul de mai sus, folositi:-s syslinux / dev/sda1. Dacă utilizaţi Windows şi are Flash Drive scrisoare F: atribuit lui la fel ca în exemplul de mai sus, folosiţi: syslinux-s-M F:

Ar trebui să vedeţi un fişier nou, denumit ldlinux.sys în directorul rădăcină al unităţii dvs. de flash. (Reţineţi că acesta este un fişier ascuns, s-ar putea să nu-l vedea în Windows Explorer; încercaţi dir / a F: de la un prompt de comandă). Acum puteţi efectua boot de pe USB stick. Citiţi pe o dată că veţi primi un mesaj şi SYSLINUX un "" boot: "" prompt.
Copiaţi Ubuntu CD pe stick USB

Copiaţi conţinutul de pe CD-ul de instalare Ubuntu pentru a stick-ului USB (adică toate fişierele şi directoarele care se află pe CD-ul de instalare). Vă rugăm să nu o copiaţi o imagine ISO de CD-ul de instalare.

Asiguraţi-vă că asemenea copie fişierelor şi directoarelor ascunse (ex. cei cu numele care incepe cu o "."). În Gnome, apăsaţi CTRL-H pentru a vedea fişierele ascunse. In MS Windows, puteţi utiliza următoarea comandă, presupunand ca D: este unitatea CD-ROM-ul si F: este stick-ul USB sau:
xcopy / e / h / k d: \ *.* f:

Mutare fişiere în directorul rădăcină

Acest pas nu este necesar dacă aţi pregătit Flash Drive cu 3,35 syslinux, sau mai nou (Ubuntu 7.10).

Copy (sau de mutare) a declarat fisiere de la urmatoarele directoare la directorul rădăcină al dvs. USB stick:
isolinux (toate fisierele)
Casper (vmlinuz şi initrd.gz)
instalare (toate fisierele)

Mutare pentru a Gutsy stabil

Numai este nevoie pentru a instala Ubuntu 6,06 alternativ CD

Redenumiţi directorul dists / Gutsy la dists / stabil.

Cred că aceasta depinde uşor de pe CD-ul care, şi care de instalare pe care îl folosiţi. Am avut probleme atunci când dists / Gutsy a fost şi atunci când lipseşte dists / stabil a fost lipsesc şi nu sunt sigur ce au fost circumstanţele. Când se întâmplă aceasta, trebuie doar să treceţi la un shell şi redenumiţi-l în a zbura, apoi să reveniţi la programul de instalare şi întrebaţi-l să încercăm. (Sistem de fişiere vfat nu acceptă legături simbolice, din păcate. Dacă aveţi spaţiu liber pe disc şi un pic de răbdare, puteţi să o copie pentru celelalte total centura si suspenders soluţie.) - Epoca

Pentru oricine care încearcă să instalaţi noul Ubuntu 7.04 (Feisty) cu acest ghid: Aveţi posibilitatea să săriţi peste acest pas. De fapt, ea nu contează dacă ştergeţi fişierul numit dists / stabil şi redenumiţi dists / feisty la dists / stabil. -- Boo

Ajustaţi SYSLINUX.CFG

Pentru versiunile recente de syslinux, trebuie doar să redenumiţi directorul isolinux syslinux, şi pentru a redenumi fişierul isolinux.cfg În acest director pentru a syslinux.cfg.

Pentru versiuni mai vechi: Copy (sau redenumiţi) fisierul isolinux.cfg la syslinux.cfg. Apoi, editaţi fişierul şi eliminaţi / Casper / sau / install / de referinţă în toate căile. De exemplu v-ar schimba linia ce conţine default / Casper / vmlinuz vmlinuz la valoarea implicită. Salvaţi fişierul, şi asiguraţi-vă că acesta este numit syslinux.cfg. Nu contează dacă linia pauzele sunt în format DOS sau Linux.

Din nou, pentru oricine instalarea de Ubuntu 7.04 (Feisty): Trebuie doar să eliminaţi / install / de referinţă. Singura linie, este kernel-ului este de găsit / install/mt86plus, care trebuie să fie modificat pentru a kernel-ului / mt86plus. -- Boo

nu, nu este. au existat 23 intrări pe isolinux.cfg - CAPI

Am găsit douăzeci şi unu, cu Feisty, şi syslinux, 3,51 - Gedanken

Boot-aţi de pe USB stick

Boot-aţi computerul de pe USB stick. De instalare poate fi executată acum ca daca ar fi boot-aţi de pe CD-ul de instalare.

Mount-area stick-ul USB sau ca / cdrom

Acest pas este necesar doar pentru instalare CD-ul alternativ şi Ubuntu 6,10 sau mai vechi.

Comutaţi la cea de-a doua consolă virtuală în timpul primelor două ferestre de dialog (atunci când a întrebat despre limba preferată pentru instalare etc) apăsând "" ALT-2 "". Faceţi următoarele:

mkdir / cdrom / dev / cdrom

cd / dev / cdrom

ln-s ../sda1 cdrom0 (în cazul în care sda1 este stick-ului USB)

mount-t vfat / dev/cdroms/cdrom0 / cdrom

Apoi reveni la prima consolă virtuală prin apăsarea "" ALT-1 "". Continuaţi instalarea Ubuntu ca daca au fost difuzate de pe CD.

Acesta a fost un pic înşelător până când am primit-o de a se blocheze. Trebuie să aveţi hardware-ul de detectare a detecta hda dvs. înainte de a putea mount-o! Dar doar să aşteptaţi până când el se plânge de o lipsă CD-ROM-ul, atunci nu încerca să-i spuneţi util de unde să-l uite. Trebuie doar să acceptaţi de dialog în cazul în care se spune că această fază a eşuat, apoi trece pe la consolă virtuală şi mount-t vfat / dev/hda3 / cdrom. (I omit de gyrations cu / dev / cdrom, ele nu par a fi necesar.) Înapoi în programul de instalare, ar trebui să aveţi posibilitatea de a proceda la punctul următor în caseta de dialog. (Amintiţi-vă, eu am vorbit despre textul-doar instalare. De asemenea, poate fi diferită în GTK instalare.) - Epoca

Cred doar în fugit https: / / launchpad.net / distros / ubuntu / + source / Casper / + bug/63277 - SvenHerzberg

Atunci când instalaţi Ubuntu 7.04 (Feisty), nu a existat nici o nevoie pentru mine de a monta flash. -- Boo


Acest lucru nu este pentru mine folosind supleant gutsy iso - adică mount-t vfat usbdev ţintă nu reuşeşte cu "nici un astfel de dispozitiv". Nu este un forum thread aici:http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=405008 In prezent stiu de nici o soluţie, ci de a utiliza în mod regulat ISO. -- Stenico


După instalarea

După ce aţi finalizat instalarea, editaţi / etc / fstab şi asiguraţi-vă că / media/cdrom0 puncte de la unitatea de CD şi nu pentru a USB stick. Dacă nu, aţi putea obţine această eroare la încercarea de a monta un dispozitiv USB stick: "Nu se poate monta volum. Incorectă montare opţiune atunci când încercarea de a monta volum." Aceasta deoarece programul de instalare consideră că este instalarea de la o unitate de CD (bug 150872).

Deschideţi / etc / fstab pentru editare, de exemplu,

sudo gedit / etc / fstab

Găsiţi o linie de genul acesta (de obicei, la sfârşitul):

/ dev/sdb1 / media/cdrom0 UDF, iso9660 user, noauto, exec, utf8 0 0

Comentarii şi-l, prin plasarea unui # la începutul:

# / dev/sdb1 / media/cdrom0 UDF, iso9660 user, noauto, exec, utf8 0 0

Puteţi de asemenea să redenumiţi reale cdrom mount la / media/cdrom0 dacă doriţi.

Salvaţi fişierul şi aţi terminat.

Vedeţi de asemenea

https: / / wiki.ubuntu.com / LiveUsbPendrivePersistent

Comentarii şi depanare

-- Pentru o metodă alternativă, care funcţionează cu Feisty vezi: https: / / help.ubuntu.com/7.04/installation-guide/i386/boot-usb-files.html) - Monkeymind

-- Instrucţiunile de acolo funcţionează perfect cu gutsy, de asemenea, dar pe masina mea i nevoie pentru a adăuga "vesa vga = 771" la "append =" linie în syslinux.cfg. După ce că procesul a fost complet unproblematic - Matt Pret

-- De asemenea, am reusit instalarea pe un Libretto 100CT prin utilizarea unei 2,5 "disc IDE într-una dintre cele ieftine USB cradles. Această maşină nu are nici un CD-ROM-ul, nu dischetă (pe unitate), nu USB. I-am luat libertatea de annotate la experienţele mele în stil indentat, ca aceasta. - Epoca

-- Am instalat pe un IBM x40, utilizând conţinutul de mini.iso pentru edgy pe un USB stick in loc de a folosi ISO de CD bulkier supleant. Am avut numai pentru a instala şi a redenumi isolinux.cfg syslinux, pentru a syslinux.cfg (nu am avea de a schimba conţinutul fişierului). A fost foarte uşor. Nu mi-au fooling să încercaţi programul de instalare în gândire a stick a fost CD-ul şi mizerie, cu legături simbolice etc - MikkelErup

-- N-am reusit instalarea de Ubuntu 7.04 (Feisty) cu acest ghid şi doar câteva modificări am adăugat. Ubuntu este stabilă şi rulează fără probleme - Boo

-- Scurt ghid (pentru a ajunge la ideea): mkfs.vfat / dev / ; fdisk / dev / (facem boot-abil);. / Isostick.sh ubuntu-7.10-desktop-i386.iso / dev / < usbstick>; - Syke


Plugged în acest Flashdisk de a-mi fi-instalat sistemul, şi că a fost că: Lăsaţi netinstall începe! -- Scriere

-- Acest lucru nu funcţionează, cel puţin pentru mine. Boot-aţi în syslinux, nu reuşeşte deja: selectând "install" din meniul de boot, prezinta un dialog "install. / vm" cu butonul "Start", care face nimic. Se pare că acesta încearcă să se interpreteze cumva calea "install / vmlinuz" ca un singur fisier 8,3, rezultând în prostii "install. / vm". Acelaşi lucru se întâmplă şi pentru toate celelalte opţiuni de boot. După pornirea în manual, am primit mai multe erori de mai târziu, pe la încercarea de a găsi pachete pentru instalare.

-- Ce despre un Ghidul pentru utilizarea sau tutorial despre Grub syslinux, în loc de?

-- (Hardy) a trebuit să boot-abilă a comuta starea de stick-ul USB sau utilizaţi parted, ca pe instrucţiunile de printuri isotostick.sh:

Partiţia nu este marcat boot-abil! Puteţi marca partiţiei ca boot-abil cu # / sbin / parted / dev / SDC (parted) N comutare de boot (parted) quit

Pe de Partiţionare Flash Drive

-- Am partitioned de disc pentru instalarea cu camera pentru mai multe imagini de boot. Am creat hda1 pentru / boot (în retrospectiv?, poate nu este necesar), hda2 pentru swap (din nou în retrospectiv?, s-ar putea merge într-o partiţie extinsă; daca as face-o din nou Voi adăuga bun Woody vechi disc de instalare rescue288 imagine - continuare viabile si valoroase ca o salvare pe disc!), hda3 pentru Gutsy 6,06 server de instalare CD-ul de fişiere (acesta este un sistem redus de memorie care nu poate boot-a LiveCD-ul regulat, mi sa spus), ca şi hda4 o partiţie extinsă pentru restul de hibernare şi reală a BIOS-ul de fişiere, partiţii rădăcină.

În această etapă, doar am marcat de instalare ca partiţie capabilă de boot. Este o partiţie FAT16 (tipul partiţiei 06).

Deoarece nu există încă un sistem de fişiere, partiţii nou creată trebuie să fie formatate. mkfs-t vfat / dev / sdXY ... reală şi să fie atent să nu format greşit disc de greseala. (Deci, în cazul meu, acest lucru ar fi sda3 aici.)

Nu trebuie să mount-aţi partiţii decât orice altă hda3/sda3), deşi, de fapt, Ubuntu va încerca automat să montaţi toate cele care au un sistem de fişiere pe acestea. De fapt, am câteva momente şi apoi unplugged replugged cablul USB la acest punct, pentru a vă asigura că tabela de partiţii a fost synced OK, apoi noua partiţie a fost în mod automat montat pe / media / USBdisk (şi USBdisk-1, USBdisk-2 etc suplimentare pentru partiţii sau dispozitive

.. montare cu argumente nu vă va spune ce e în cazul în care, dacă nu sunteţi siguri).

p.s nu l-am mai corectat
Sus In jos
https://amorezati.forummo.com

Instalare Lunux de pe usb stick

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Suport :: Linux-